Planiranje proslave za djecu

Početna stranica » Planiranje proslave za djecu

Dječji rođendan bi trebao biti poseban i pun smijeha, radosti i sjećanja. Uostalom, svaki rođendan je važna prekretnica u životu djeteta, zato ga treba proslaviti na jedinstven način.

Međutim, planiranje dječjeg rođendana nije ni malo lak zadatak. Za mnoge ljude, početak je najteži dio, jer proces može izgledati nemoguće. Zato smo odlučili pomoći roditeljima pripremiti posebnu proslavu za djetetov veliki dan. Popularni dječji zabavljač Magic Leon razvio je nekoliko koraka za početak planiranja dječjeg rođendana.

Da bi dječji rođendan bio originalna zabava možete REZERVIRATI nastup Magic Leona koji će zabaviti slavljenika i sve uzvanike.

Pošaljite pozivnice

Barem dva tjedna prije rođendana s djetetom sastavite popis uzvanika i podijelite pozivnice s točnim datumom i vremenom proslave te vašom adresom. Svakako napišite i svoj broj mobitela te zamolite roditelje da vas nazovu i potvrde vam dolazak svoje djece kako biste znali koliko će točno gostiju biti na rođendanu.

Tema dječjeg rođendana

Odabirom teme za dječji rođendan možete dječji rođendan sklopiti u jednu cjelinu.
Bacite pogled na neke popularne teme:

 • Likovi iz crtića:

Malci (Minions) su veoma popularni u zadnje vrijeme stoga nećete pogriješiti sa ovom temom.
Dora Istražuje idealna je tema za djevojčice.
Spužva Bob Skockani je tema koja će odlično skockati dječji rođendan.
Nindža kornjače jedna od omiljenih tema za dečke.
– itd…

 • Filmovi:

–  Igre gladi je filmska tema uz koju će vam na pamet pasti mnoge domišljate igre.
Zvjezdane staze su favorit tema za dečke.
– Winnie Pooh je tema koja će razveseliti one najmlađe.

 • Životinje
  Ovo je jednostavna tema za dječji rođendan koja se bazira na djetetovoj omiljenoj životinji. Primjerice konji, psići, mačke ili neke životinje iz džungle (majmuni, lavovi, tigrovi…)
 • Sport
  I klinci i klinceze će biti oduševljeni temom koja je popračena određenim sportovima kao što su nogomet, košarka, tenis itd.
 • Super heroji
  Nabavite kostime za uzvanike i osmislite zanimljive igre koje su povezane sa poznatim super herojima kao što su Superman, Batman, Spiderman, Hulk itd…

Različite igre i zabavne aktivnosti

Djeca često znaju biti nemirna na dječjim zabavama, zato ih morate na određeni način animirati i u jednu ruku “dati im posla”. Zato vam predlažemo sljedeće igre i načine zabave za djecu

1.) Utrka sa tri noge

 • Ova zabavna igra nasmijat će sve mališane. Broj igrača mora biti paran; znači 10 igrača se podijele u parove, po 2 para.
 • Parovi stanu jedan pored drugog te im se oko noge stavi kolut ili zaveže s nekom špagom (ne prečvrsto)
 • Na signal, svi parovi trebaju početi trčati. Tko prvi stigne do cilja, pobjednik je i osvaja simboličnu nagradu.

2.) Limbo

 • Koliko se nisko možeš spustiti? Ova svjetski popularna igra oduševit će i zabaviti sve klince.
 • Uz zabavnu glazbu, dvoje odraslih koji drže štap, zabava može početi.
 • U ritmu glazbe potrebno se provući ispod štapa na način kako je prikazano na slici.

3.) Slijepo šminkanje

 • Zabavna, smiješna i uzbudljiva igra.
 • Mogu je igrati mame s kćerima.. ili još bolje..djeca međusobno.
 • Poanta je da osoba koja šminka ima prekrivene oči..tako da ne vidi točno gdje stavlja šminku.
 • Reakcije su zanimljive!

Odabir hrane

Sljedeći korak je odabir menija, odnosno hrane, grickalica, slatkiša i pića koje ćete posluživati. Pritom je važno provjeriti s roditeljima imaju li njihova djeca posebnih zahtjeva vezano uz hranu kako biste mogli pripremiti i neka posebna jela ako je to potrebno (primjerice, vegeterijansku ili bezglutensku hranu).
Iako se većina roditelja odlučuje na klasičnu ponudu hrane koja uglavnom uključuje pizzu, čips i gazirana pića, preporučamo vam da se zabavite s menijem i ponudite neka „cool“ jela i pića koja će oduševiti goste. Na internetu možete pronaći bezbroj zgodnih ideja za hranu i zdrave grickalice koje možete poslužiti. Na štapiće nanižite bobice i kockice različitog sezonskog voća, a umjesto gaziranih prezaslađenih pića poslužite voćne sokove. Ako imate domaći voćni sirup možete ga pomiješati s mineralnom vodom i napraviti domaći dječji šampanjac, djeca će se oduševiti! Kao desert poslužite slastice koje ste sami pripremili – fine kreme, muffine, cupcake kolačiće s kremama u različitim bojama, posute zvjezdicama, srcima, šarenim mrvicama i drugim jestivim dekoracijama! Kolačiće poslužite u zanimljivim papirnatim košaricama s likovima iz vaše teme ili drugim motivima, a deserte i male sendviče poslužite u lijepim malim posudicama i pladnjevima. Tu je i torta koja također može biti ukrašena u skladu s temom rođendana, pa potražite i odgovarajuće dekoracije za tortu i naravno – svjećice!